Stiri

Seminariile lui Octombrie

   Luna octombrie a fost foarte incarcata de seminarii. Fiecare weekend a fost o invitatie la cate un stagiu.

   Luna a debutat cu intalnirea de la Lugoj. Sensei Iulian Perpelici, 5 Dan Aikido Aikikai, a condus un seminar deja emblematic pentru sezonul toamnei. 2-4 octombrie. Au fost 3 zile de antrenament pe tatami, dar si antrenament de buna dispozitie. Participantii s-au bucurat, impreuna cu localnicii, de un festival al orasului, cu muzica si produse traditionale, chiar in centrul urbei.

   Urmatorul weekend a presupus o deplasare in capitala Ucrainei, in Kiev. Sensei Dorin Marchis, 5 Dan Aikido Aikikai, impreuna cu sensei Igor Shmygin, 6 Dan Aikido Aikikai, au condus antrenamentele din 9 si 10 octombrie. Aikidoka din mai multe orase din Ucraina si din Romania au practicat impreuna, marcand in plus si aniversarea a 25 de ani de activitate a gazdei noastre, Asociatia de Aikido a Ucrainei.

   Al treilea weekend a fost la invitatia oltenilor. Craiova a primit cu bratele deschise doritorii de studiu al artei armoniei. Cel care a condus antrenamentele a fost vicepresedintele fundatiei romane, sensei Iulian Perpelici.

   In fine, luna s-a incheiat cu o deplasare la sud de granita. O delegatie a tarii noastre a fost prezenta in Sofia, in Bulgaria, la seminarul condus de Waka Sensei, Dojo-Cho, Mitsuteru Ueshiba, in zilele de 24 si 25 octombrie 2015. S-au sarbatorit 25 de ani de cand fiinteaza federatia bulgara de Aikido si 30 de ani de Aikido in Bulgaria. Cu prilejul seminarului, in cadrul sesiunii embukai de sambata seara, presedintele Fundatiei Romane de Aikido Aikikai, sensei Dorin Marchis, a sustinut o demonstratie de Aikido, impreuna cu doi uke romani.