Stiri

UN AN de la Congresul IAF si seminarul condus de Waka Sensei la Cluj-Napoca

In urma cu un an, in lumea Aikido-ului, toamna a fost mai frumoasa decat alta data prin seminarul condus de cei mai mari maestri de Aikido si prin Congresul IAF, reuniune ce are loc doar o data la 4 ani in afara Japoniei.

Cu adevarat, a fost cel mai important eveniment de Aikido din Sud-Estul Europei. Intreaga atentie a lumii artelor martiale a fost concentrata pe  cele doua mari directii ale acestui eveniment: Seminarul International de Aikido, al carui invitat special a fost descendentul direct al fondatorului artei martiale traditionale japoneze Aikido Aikikai, Mitsuteru Ueshiba, precum si intalnirea Comitetului Director al Federatiei Internationale de Aikido, in urma careia s-au stabilit strategiile organismului international pentru urmatorii ani. La seminar au participat aproape 500 de aikidoka din diverse organizatii, atat din Romania, cat si din alte peste 20 de taride pe 5 continente.

Waka Sensei a sosit pentru prima oara in Romania si s-a declarat incantat, atat de locurile vizitate, cat si de Musubi Dojo, sediul central al Fundatiei Romane de Aikido Aikikai.

Antrenamentele seminarului international din insoritul septembrie al lui 2014 au fost conduse de Waka Sensei, de altfel si conducatorul Hombu Dojo, epicentrul Aikido-ului mondial, de Christian Tissier Shihan 7 Dan Aikido Aikikai, cel mai renumit maestru de Aikido de pe continentul european,  de Peter Goldsbury Sensei 7 Dan Aikido Aikikai, care e si presedinte al Federatiei Internationale de Aikido, de Sean MacRuairi Shihan 6 Dan Aikido Aikikai, totodata si vicepresedinte al aceleasi federatii, de Ulf Evenas Shihan 7 Dan Aikido Aikikai, renumit maestru al zonei scandinave, de Kei Izawa Sensei 6 Dan Aikido Aikikai, secretar general al federatiei internationale si de Wilko Vriesman Sensei 6 Dan Aikido Aikikai, membru al Consiliului Federatiei Internationale de Aikido.

Seminarul de la mijlocul lunii respective a fost precedat de o saptamana asidua de lucru pentru Comitetul Director al IAF. Totusi, serile au fost recreative si cu intens studiu al bucatatiei romanesti si nu numai. Fiecare s-a aratat impresionat de specialitatile care definesc bucataria noastra. In plus, intr-un cadru ceremonios, reprezentantii Primariei clujene, respectiv ai Guvernului, au acordat distinctii invitatilor speciali ai Saptamanii de Aikido.

Zambetele, multumirile si amintirile frumoase stau cladite pe munca si coordonarea lui sensei Dorin Marchis, presedintele  Fundatiei Romane de Aikido Aikikai si a echipei sale. A fost un moment important pentru organizatia noastra si a demonstrat ca Romania se ridica la nivelul asteptarilor forului international.